Hållbarhet och inspiration

Att bygga upp ett företag från grunden kräver mod, tid, energi och ett enormt tålamod.
Motivationen och inspirationen svajar lite och går lite upp och ner då och då. Då krävs det verkligen att man håller i och fortsätter kämpa på framåt och tänker på att allt slit förr eller senare kommer att ge resultat.
Vi har tillsammans jobbat stenhårt för att komma dit där vi är idag och 2018 har innehållit väldigt mycket mer än vad vi hade förväntat oss!

I framtiden vill vi kunna vara självförsörjande, nästan gå tillbaka lite i tiden och knappt ens ha någon el.
Älskar lugnet och värmen av brasan i kakelugnen, det behagliga ljuset från en lykta eller stearinljus och självklart blir jag lycklig av en låg elräkning.
Men att starta och bygga upp ett framgångsrikt företag kostar pengar, tjänade eller lånade spelar ingen roll, det kostar.
I början handlade allt om hantverket, om Johans skicklighet och mitt driv, men de senaste åren har vi börjat tänka utanför boxen och hitta fler ben att stå på.  Ta butiken till exempel!
Åh, hur länge har jag inte drömt om att få öppna en gårdsbutik! Jag började planera en renovering av ladan för att öppna galleri, påbörjade planering för att göra om ett uthus till butik och rusta upp Johans verkstad.
Efter lite möten, tankar, planering och sjukligt mycket pillande så har vi nu en ny och fin webshop full med fina grejer! Eftersom fokus för oss fortfarande ligger på hantverket så ville vi (läs: jag) komplettera det med andra typer av produkter som kanske passar bra på en gård, i ett torp eller var man nu bor någonstans.

Hållbarhet, självförsörjande, plastbanta. Det är viktiga ord i vår värld!
Den dagen jag valde att slänga ut alla gamla skabbiga disktrasor som jag ändå retade mig på är en av de bästa dagarna i mitt liv. Jag är extremt glad att jag upptäckte Växbo Lin och oerhört tacksam över att få vara återförsäljare av deras fantastiska linneprodukter! Ja, vi säljer både linneservetter och disktrasorna i vår nätbutik.

Ekologiskt, miljövänligt.
Viktigt!

Vi hämtar mycket inspiration från naturen i det vi gör, men även från andra som lever liknande liv som vad vi gör.  Sa jag att vi planerar att skaffa får?
All slöjd vi säljer innehåller bara naturliga ämnen, inga gifter (färger t.ex). Och så vill vi hålla det. Varför ändra på ett vinnande koncept?
Mer medvetenhet, tack!

Jag hoppas att du som läser fortsätter att följa vår resa här och kollar in både webshop och instagram och förhoppningsvis blir ni inte besvikna!
Kanske blir du själv inspirerad.

Ha en fin måndag

/Lina
Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tema: Baskerville 2 av Anders Noren.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: